A kosár üres

... minden ami bambusz

 

A bambusz feltűnően mentes minden kártevőtől és betegségtől a hideg-mérsékelt övi éghajlaton. Valójában a bambusz olyan erős és szívós növény, hogy csak néhány olyan kivételes dolgok okozhatja a pusztulását mint; túl kevés víz, tűz által okozott kár, toxikus anyagok által okozott mérgezés vagy az elhúzódó virágzás.

A legtöbb gondot mégis a víz okozza! A túl kevés, illetve a túl sok folyadék egyaránt káros a növényre nézve, melyet növényünk sárgás, sápadt levelekkel vagy lombozatának lehullatásával jelzi számunkra.Bambuszkerteszet Kartevo

Ha a bambusz megerősödött és elkezd növekedni, gyarapodni, az alábbi problémával a legtöbb tulajdonos szembesülni fog; kártevő rovarok a lombozatban. Fontos azt is megjegyezni, hogy ezek a rovarok csak az arra érzékeny bambuszfajoknál okoznak problémát és ezek a rovarok csupán kis kárt tudnak okozni: ami nem más mint a csúnya lombozat.
A friss hajtásokban kárt tudnak okozni a csigafélék. Ez a késő tavaszi, kora nyári időszakra jellemző amikor megjelennek a rügyek a talaj felszínén. A rágcsálók is szívesen fogyasztják a bambusz szárát, de ezen állatok is csak a friss hajtásokat károsítják. A legjobban azonban saját háziállatainktól kell óvnunk a bambuszt, ugyanis, ha a növény környékét használják ürítésre, könnyen elkaparhatják, letaposhatják a hajtásokat (ez szintén csak a késő tavaszi, kora nyári időszakban lényeges).

Kártevők

A leglényegesebb kártevők, melyek problémát okozhatnak éghajlatunkon a bambusznak; lisztecske fajok, levéltetvek, pajzstetvek és néhány atkafaj.

Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Google+-on!

Kapcsolat

Kiss Jenő
Ifjúság utca 6.
Erdőtelek 3358
Magyarország
06-30-516-0060
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.