A kosár üres

... minden ami bambusz

 

Bizonyára felmerül a kérdés Önben, hogy miért árulunk több cserépméretű bambuszt, amikor is a növény mérete számít és nem az, hogy mekkora cserépben árulják.

Itt szeretnénk eloszlatni a tévhiteket, ugyanis a bambusz nem fa, és nem is cserje, hanem fűféle, melynek gyökérrendszere (amelyet rizómának hívunk) a növény fő eleme.

A bambusz gyökérrendszeréről itt olvashat

Vásárlóink közül nagyon sokan, már a beszélgetés elején felteszik a kérdést; Mekkora a legmagasabb bambusz amit adni tudunk? Sajnos sokan a "fa csapdába" esnek, mely szerint a nagyobb növény erősebb is (ez javarészt így is van fák esetében).
A bambusznál, viszont más a helyzet. A rizóma nagysága, fejlettsége sokkal fontosabb, tehát; Az igazán fontos rész a talaj alatt van, ezért törekszünk arra, hogy cserépméret szerint csoportosítsuk növényeinket. A rizóma mérete, viszont a talaj fölött is hatással van; minél erősebb a rizóma, annál dúsabb lombozatot és több szárat képes életben tartani.

Hogyan döntsek? Melyik méretet válasszam? Bizonyára most ezek a kérdések merültek fel Önben.

Az 5 literes cserepekben lévő növények olcsó megoldást jelentenek, de ezek a kiültetés után kb. 1-2 éves lemaradással indulnak nagyobb cserepes társaikhoz képest, illetve a fagyokra is érzékenyebbek az előbb említett időszakban. Amennyiben nem szán sok pénzt bambuszra, és türelmes, abban az esetben érdemes ezt választani.

A 20 literes, cserepezett bambuszokat általában akkor érdemes választani, ha azonnali takarást szeretnénk, hiszen ezek dús lombozattal és nagyobb mennyiségű szárral rendelkeznek, így takarva már az ültetés első perceitől kezdve.

Az alábbi képen megtekintheti a cserepeket (a cserép magasságának és átmérőjének mérete változhat, ám űrtartalma mindig 4,8 és 15 liter):

Bambuszkerteszet Bambusz Cserep

Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Google+-on!

Kapcsolat

Kiss Jenő
Ifjúság utca 6.
Erdőtelek 3358
Magyarország
06-30-516-0060
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.