A kosár üres

... minden ami bambusz

 

Rengeteget nyomoztam és végül teljesen komoly, szakterületi biológiai cikkekben és folyóiratokban találtam meg a magyarázatot. Nem mondom, hogy az angol nyelvű cikk nagyon olvasmányos (teli van szakkifejezésekkel és latin elnevezésekkel), de ennek ellenére egyértelmű, hogy a nálam is tapasztalt kóros jelenséget GOMBÁS FERTŐZÉS okozza. Ezt megbeszéltem egy kertész ismerőssel is, aki helyt adott ennek a feltételezésemnek. Én minden esetre jövő tavasszal, az új hajtások megjelenése előtt alkalmazni fogom a permetezést, ami csak a gombára káros, sem a füvet, sem a bambuszt, sem az állatvilágot nem károsítja meg.

Bánhidi Zoltán Úr ( gyűjtő ) jóvoltábol teszem közzé.

 

Kedves Zoltán, Kedves Jenő,

 
Nagyon köszönöm az információt és a cikket! Esetleg ha meg tudná írni mivel érdemes permetezni és melyik növekedési fázisban, az nagyszerű lenne! 
A korábbi években permeteztem lemosó és gombaölő permettel, mert a babérokat és berkenyéket is megtámadta valamilyen gombás betegség/vagy atka - szintén nem nagyon találtam meg mi lehetett - de a bambusz változatlanul produkálta a betegség jeleit.
Minden esetre az elhalt szárakat akkor nem hagyom lebomlani hanem összegyűjtöm és elégetem.
 
Üdvözlettel:
Kazinczy Tamás Új jóvoltából!
Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Google+-on!

Kapcsolat

Kiss Jenő
Ifjúság utca 6.
Erdőtelek 3358
Magyarország
06-30-516-0060
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.