A kosár üres

... minden ami bambusz

 

"Tisztelt Kiss Jenő úr !

Örömmel olvastam az oldalán található sok hasznos információt a bambuszokról és telepítésükről, előkészületekről. Egy kicsit el is vesztem a rengeteg sokféle típus között és nem igazán tudom egyedül eldönteni, melyik is felelne meg igazán az igényeimnek, ezért segítségért szeretnék önhöz fordulni. Szeretnék egy olyan kb 50-60cm széles sávban bambuszt ültetni, hogy az kellően magas és sűrű lehessen a jó takaráshoz és a mennyiségéből adódóan szépen is mutasson. Ön melyik típust, típusokat ajánlaná ide és milyen sűrűn, mennyit ültetve ?"

Aki könnyen szeretne bambusz sövényt, annak mindig a Fargesia tipusokat javaslom.

Aki a nehezebb utat választja, annak terjedő tövű szükséges.

Az előbbi előnyei: nem kell korlátozás, ( ha valaki nagyon biztosra akar menni az készíthet ) nem terjed a töve!!!!!! Jól bokrosodnak. Kifejlett korukban 1,5m átmérőjű telepet alkotnak. Szép a lombozatuk. Jó a fagytűrésük. Vannak árnyék, és napsütést kedvelők. Konténerben, zárt tartásban is jól nevelhetők.

Hátrányai: max. 3,5 m magasra nönek csak.

Utóbbi előnyei: nagyon magasra nőnek ( 5 - 10 m ) igen gyorsan. Jó takarást biztosítanak magasan is. Vastag szárúak is vannak közöttük.

Hátrányai: Nagyon komoly gyökérkorlátozást igényelnek. Ha ez nincs megcsinálva rendesen szakértelemmel, akkor megszökhet a növény. Ültetés után szinte kirthatatlanok. Komoly támrendszert kell kiépíteni nagyobb korukban. Csak szabad földben lesz szép mutatós. Zárt tartást én nem javasolnám. Feléli a talajt, előbb utóbb át kell ültetni, talajcsere kell!

Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Google+-on!

Kapcsolat

Kiss Jenő
Ifjúság utca 6.
Erdőtelek 3358
Magyarország
06-30-516-0060
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.