A kosár üres

... minden ami bambusz

 

"Üdvözlöm

 
Térelválasztás okán bambusz sor ültetésén gondolkozom. Nagyon tetszenek kínálatukban a fekete bambuszok, de a telepítése kapcsán felmerült bennem néhány kérdés, ezzel kapcsolatban szeretném a tanácsukat kérni.
 
Kerítésünk mellé tervezném telepíteni egy kb.18méter hosszú, 60cm széles és 30cm mély vályú melynek az alja szűkül és alján kb. 10 cm sávban lefelé nyitott (kerítés és a mellette lévő térkövezés szegélyének betonozása így lett kialakítva, mellékeltem egy feltöltés előtti és utáni fotót róla). Feltöltésre került érlelt marhatrágya és kerti föld keverékével, illetve csepegtető csővel csepegtető öntözése megoldott. Ez a földmennyiség elegendő lenne egy fekete bambuszsor számára?  Amennyiben nem van olyan örökzöld bambusz fajta aminek elegendő?
 
A sort szeretném folytatni a térkövezett részen is, 60cm széles, hosszúkás, tároló ládákban. Ezzel kapcsolatos kérdéseim: Tároló edényben nevelhető a bambusz? Milyen magas ládákat készítsek, hogy elegendő földmennyiség álljon rendelkezésre? Nagy hidegben kell e a ládákat oldalról is védeni a fagy ellen (ládák készítésekor a vízzáró réteg és a fa közé tegyek nikecel lapokat)?
 
Mennyire kopaszodik fel a száruk alulról, növekedés miatt (150-350cm között kellene igazán takarniuk)? Metszéssel ez alakítható?
 
Milyen sűrün kell ültessem a töveket? Kb 20méter tervezek ültetni.  
 
Van e lehetőség helyszínen átvenni a növényeket (Miskolcról autóval elmennék értük)?
 
Előre is köszönöm a válaszukat!"
  • Mostanában a Fargesia tipusokat szoktam ajánlani a legtöbb esetben. Akinek elég a 3 m magasság a Fargesia tudja teljesíteni. Akinek magasabbra növő fajta kell, annak mindenképpen terjedő tövű fajta kell, de ebben az esetben mindenképpen korrekt módon meg kell csinálni a gyökérkorlátozást, később ha szökséges támkendszert a lehajló rudak megtartásához
  • Lehet személyesen vásárolni 
  • Telefonon kell érdeklődni 30/5160060
Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Google+-on!

Kapcsolat

Kiss Jenő
Ifjúság utca 6.
Erdőtelek 3358
Magyarország
06-30-516-0060
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.