A kosár üres

... minden ami bambusz

 

"Tisztelt Kiss Jenő úr !

Örömmel olvastam az oldalán található sok hasznos információt a bambuszokról és telepítésükről, előkészületekről. Egy kicsit el is vesztem a rengeteg sokféle típus között és nem igazán tudom egyedül eldönteni, melyik is felelne meg igazán az igényeimnek, ezért segítségért szeretnék önhöz fordulni. A mellékelt képen látható kerítés fal elé szeretnék egy olyan kb 50-60cm széles sávban bambuszt ültetni, hogy az kellően magas és sűrű lehessen a jó takaráshoz és a mennyiségéből adódóan szépen is mutasson. Ön melyik típust, típusokat ajánlaná ide és milyen sűrűn, mennyit ültetve ?
A két képen szerepel a teljes fal szakasz, 1/3 résznél megszakítva a fenyővel. A fal szakasz kb. 10-12m hosszú lehet, nem mértem le pontosan.

Amennyiben majd öntől rendelnék növényt és gyökércsapdát is, a kiszállítás Budapestre hogyan lehetséges ?


Válaszait előre is köszönöm !"

- Mostanában a Fargesia tipusokat szoktam ajánlani a legtöbb esetben. Akinek elég a 3 m magasság a Fargesia tudja teljesíteni. Akinek magasabbra növő fajta kell, annak mindenképpen terjedő tövű fajta kell, de ebben az esetben mindenképpen korrekt módon meg kell csinálni a gyökérkorlátozást, később ha szökséges támkendszert a lehajló rudak megtartásához.

Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Google+-on!

Kapcsolat

Kiss Jenő
Ifjúság utca 6.
Erdőtelek 3358
Magyarország
06-30-516-0060
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.