A kosár üres

... minden ami bambusz

 

Ez az aloldal azért jött létre, hogy tisztázzon sok olyan olyan kérdést, ami gyakran elhangzik akár telefonos beszélgetésben, akár e-mail-ben történő kommunikáció során.

1. A növény szabad tővel rendelkezik?

NEM! Fontosnak tartjuk a vevői megelégedettséget, így növényeink (Kivételt képez ez alól a nagy darabszámú rendelés ~150-200db) mindig cserepezett formában kerülnek eladásra, elősegítve ezzel azok életben maradását.

2. Milyen nagy a földlabda?

Az előző kérdésből kiderült, hogy növényeink NEM szabadgyökerű növények (Kiv. lsd. fönt.). A növények 8 literes cserepekben kerülnek eladásra, melynek mérete: 26cm × 26cm (henger alakú).

3. Azonnal el kell ültetni?

A legnagyobb előnye a cserepes növények, hogy nem szükséges azonnal elültetni, hiszen így évekig is életben tud maradni a növény! A kérdésre a válasz tehát: Nem szükséges azonnal elültetni.

4. Egy földlabdához hány szár tartozik?

A legtöbb esetben egy vagy kettő. Mivel, azonban a bambusz fűféle, sokkal nagyobb szerepet játszik az erős gyökérzet, hiszen lehet vásárolni szárdús növényt gyenge rizómával, de ez esetben nagy a valószínűsége, hogy nem telel át. A mi növényeink viszont erős fejlett rizómákkal lettek szaporítva, így ez a veszély nem áll fenn.

5. Szeles helyet bírja-e?

A bambusz igen ellenálló növény, sok esetben nagyon szeles helyre ültetik szélfogó szerepének betöltésére, tehát jól bírja a szeles helyeket.

6. Mennyire agresszív a gyökérzetük?

Egyes Phyllostachys fajok rizómái akár 1-2mm-es fóliákat is képesek átszúrni. Amennyiben Phyll. bambuszt vásárol, minden esetben HDPE lemezzel oldja meg a növény rizómáinak korlátozását.

7. Mekkora területet kell kiásni hozzá?

Nem szükséges mélyre ültetni. A cserép mélységében, szélességében elég kiásni.

8. Milyen sűrűn ültessem a bambuszt?

Erre nincs írott szabály, viszont a növény egészséges fejlődésének eléréséhez a mi javaslatunk; Sövényként ültetve: 1 méterenként 1 tő, telep létrehozásához: 1m2-ként 1 tő.

9. Nincs szükségem 8 méteres bambuszra. Mit tegyek?

Ezt a kérdést főleg Phyllostachys faj vásárlása esetén szokták föltenni. Ilyenkor nincs más teendő, mint sövényvágóval, vagy metszőollóval a kívánt méretre/formára alakítani.

10. Milyen gyorsan kapom meg?

Általában 3-5 nap mondható átlagosnak. Amennyiben nagyon sürgős akár másnap is megérkezhet a növény, amennyiben az érkezés előtti napon délig leadja rendelését TELEFONON.

Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Google+-on!

Kapcsolat

Kiss Jenő
Ifjúság utca 6.
Erdőtelek 3358
Magyarország
06-30-516-0060
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.